Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریال‌های ترکی در شبکه‌های لبنانی یکه‌تازی می‌کنند، با این حال لبنانی‌ها تلاش دارند با تولیدات داخلی اهالی کشورشان را در ماه مبارک رمضان سرگرم کنند و البته در این بازار سهم سریال های ایرانی هیچ.

به گزارش مشرق، ماه رمضان امسال یک سریال لبنانی با نام «فرج و رحمت» از شبکه دو سیما در حال پخش است، اما آیا در شبکه‌های لبنانی هم سریالی ایرانی پخش می‌شود؟ متأسفانه پاسخ منفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که اکثر شبکه‌های لبنان تولیدات ترکی و سوری را پوشش می‌دهند.

در واقع از حدود ۳۲۰ شبکه جهان عرب، ۹ شبکه متعلق به لبنان است و تنها شبکه «المنار» وابسته به حزب‌الله لبنان نیم‌نگاهی به تولیدات تلویزیونی ایران دارد. به عنوان نمونه، سه سال قبل سریال‌های «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی و «مدینه» به کارگردانی سیروس مقدم از شبکه المنار پخش شدند. ستایش، کیمیا و مریم مقدس هم دیگر سریال‌هایی هستند که روی آنتن این شبکه لبنانی رفته‌اند.

در سایر شبکه‌های تلویزیونی لبنان، سریال‌های ترکی یکه‌تازی می‌کنند، تا جایی که در ماه رمضان سال گذشته، «دریای سیاه» با ۱۸.۴۶ درصد مخاطبان و «عشق سیاه و سفید» با ۱۸.۳۷ درصد مخاطبان در رأس پربیننده‌ترین سریال‌ها در لبنان قرار گرفتند.

در ماه رمضان امسال هم سریال‌های ترکی «عشق سرکش است»، «ماه کامل»، «وابسته عشق»، «پارام پارچا» و «دختر سفیر» از شبکه‌های الجدید، MTV و LBCI در حال پخش هستند و پربیننده شده‌اند.

اما تولیدات اختصاصی لبنانی برای ماه رمضان چیست؟ در ادامه برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

* آن‌ها رفته‌اند

ندیم مهنا کارگردانی و تهیه‌کنندگی این سریال را بر عهده داشته است و در آن تعدادی از ستارگان لبنانی بازی کرده‌اند. کلودیا مارشلیان فیلمنامه «آن‌ها رفته‌اند» را بر اساس حمله تروریستی داعش در سال ۱۳۹۵ به کلوب شبانه رینا ترکیه و کشته‌شدن ۳۹ نفر نوشته است. در این سریال، قاتل پنهان و قربانی مشخص است و آن‌ها که دستشان آلوده به خون است، به تشییع جنازه مقتولان می‌روند.

در «آن‌ها رفته‌اند» با الهام از این موضوع، داستان یک جوان فقیر را روایت می‌کند که از یک وضعیت سخت مالی رنج می‌برد در عین حال به یک دختر دلبستگی دارد. اوضاع اقتصادی نامناسب او را وادار می‌کند که یک عملیات جنایتکارانه را بپذیرد، او به یک باشگاه شبانه در لبنان حمله می‌کند و در شب سال نوی میلادی حاضران را به رگبار می‌بندد. او قرار است پس از اجرای موفق عملیات، به همراه دختری که دوست دارد به فرودگاه برود تا به استرالیا سفر کند. اما برنامه آنطور که پیش‌بینی شده است، پسش نمی‌رود.

این سریال در نظرسنجی شبکه ام‌تی‌وی با ۱۵.۶۸ درصد، در رتبه نخست رضایتمندی مخاطبان قرار گرفته است. با این حال «آن‌ها رفته‌اند» انتظار برخی منتقدان را برآورد نکرده است. موضوعی که سال گذشته هم گریبان «ندیم مهنا» را گرفت و او با وجودی که مدعی بود سریال پرخرجش پیرامون خشونت علیه زنان است، اما موفق به انتقال ایده خود نشد.

در لبنان و با فرا رسیدن ماه رمضان، رقابت تنگاتنگی هم بین خوانندگان مشهور برای خواندن تیتراژها شکل می‌گیرد و دستمزدهایی بین ۲۰ تا ۱۰۰ هزار دلار دریافت می‌کنند

تیتراژ «آن‌ها رفته‌اند» را «نانسی عجرم» خوانده است. در لبنان و با فرا رسیدن ماه رمضان، رقابت تنگاتنگی هم بین خوانندگان مشهور برای خواندن تیتراژها شکل می‌گیرد و با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش کنسرت‌ها، برخی خوانندگان هم که تا پیش از این تیتراژ نخوانده بودند، به این جرگه پیوسته‌اند، مانند «وائل کفوری» ۴۷ ساله که برای سریال «مرکز شهر» خوانده است.

سریال «مرکز شهر» به دلیل ابتلای برخی بازیگران و عوامل به کرونا، سر موقع آماده نشد و پخش آن به پایان ماه رمضان موکول شده است

هنرمندان لبنانی در ازای خواندن تیتراژ، دستمزد قابل توجهی هم دریافت می‌کنند. به گفته جمال فیاض روزنامه‌نگار، این مسئله عرضه و تقاضا است که هنرمند از یک سو و تهیه‌کننده سریال را از سوی دیگر برای همکاری مجاب می‌کند و مبالغ پرداختی از ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار (برای خوانندگان درجه ۲ و ۳) تا ۱۰۰ هزار دلار (برای خوانندگان ویژه) مغیر است.

* ۲۰۲۰

این سریال یک سریال دراماتیک و عاشقانه پلیسی و درباره افسری لبنانی به نام «سما» (با بازی نادین نجیم) است. این زن سعی در یافتن شواهدی از مجرمی به نام «صافی» (با بازی قصی خولی) دارد که اقدامات غیرقانونی خود را بسیار دقیق انجام می‌دهد و ردپایی باقی نمی‌گذارد.

فیلیپ اسمر کارگردانی این سریال را بر عهده داشته و با حساب «تا مرگ...» این دومین سریال او در ماه رمضان محسوب می‌شود. البته او این سریال را برای ماه رمضان ۲۰۲۰ آماده می‌کرد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، آماده‌شدن و پخش آن به سال ۲۰۲۱ موکول شد.

سریال ۲۰۲۰ تا امروز توانسته با ۱۴.۱۵ درصد، در رتبه پربیننده‌های شبکه ام‌تی‌وی قرار گیرد. از دیگر نکات بارز این سریال، حضور افتخاری «رامی عیاش» خواننده مشهور در قسمت اول آن بود که تحسین چهره‌هایی همچون «نوال زغبی» خواننده را به همراه داشت.

* تا مرگ...

این سریال محصول مشتر لبنان و سوریه در کمپانی «ایگل فیلمز» است که توسط فیلیپ اسمر کارگردانی شده و داستان تناقض‌هاست. این درام مهیج و عاشقانه، چالش آدم‌های خوب و بد، فقیر و غنی و طمع و قدرت است.

* روی حلبی داغ

این سریال توسط سیف‌الدین سبیعی کارگردانی شده است و سعی دارد واقعیت برخی از جوامع عربی و تحولات خطرناکی را که با آن روبرو هستند، رصد کند. سازندگان آن می‌گویند که چالش‌های تکان‌دهنده و تلاش برای کشف خود و مبارزه برای بقا در یک محیط گیج‌کننده، از ویژگی‌های این سریال است.

* بین آسمان و زمین

این سریال بر اساس رمانی از نقیب محفوظ (۲۰۰۶ - ۱۹۱۱) نمایشنامه‌نویس مصری و برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۸۸ ساخته شده است. ماندو العدل کارگردانی این سریال ۱۵ قسمتی را بر عهده داشته و داستانش حول شخصیت‌هایی از سطوح و سنین مختلف اجتماعی و فرهنگی است که همه برای اولین بار در یک آسانسور در ساختمانی در قاهره با هم ملاقات می‌کنند.

* مسیر گنبد

رشا شربتچی کارگردانی این سریال سوری را بر عهده دارد و داستان آن به حضور عثمانی‌ها در شام باز می‌گردد که موجب رنج، گرسنگی و بی‌خانمانی سوری‌ها شد. این مجموعه بیش از ۶۰ قسمت را شامل می‌شود و پخش آن بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه می‌یابد و با توجه به محتوای ضدعثمانی آن، پخش آن در کنار سایر سریال‌ها به نوعی تلطیف ‌محتوای سریال‌های ترکی است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف لبنان ترکیه ماه رمضان داعش ماه مبارک رمضان حزب الله لبنان سریال های ترکی آن ها رفته اند بر عهده ماه رمضان سریال ها پخش آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۱۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، پخش سریال‌های جدید تلویزیون با «آقای قاضی، شعبه ۱۲۱» از امشب کلید می‌خورد. این مجموعه که توسط کارگردان جوانی به نام «سجاد مهرگان» ساخته شده، با نقش‌آفرینی تماشایی «بهزاد خلج» در نقش آقای قاضی، بازخوردهای خوبی در فصل اول داشت و پس از تأخیری طولانی برای ساخت فصل دوم، از امشب به آنتن شبکه دو می‌رسد و پخش آن به صورت هفتگی و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها خواهد بود.
در این فصل، آقای قاضی به پرونده‌هایی پیچیده‌تر با موضوعاتی مختلف خواهد پرداخت و وارد شعبه جدید ۱۲۱ می‌شود که با داستان‌هایی متفاوت به جنبه‌های دیگری از آموزه‌های حقوقی می‌پردازد.
با پایان فصل پنجم سریال تماشایی «نون خ»، یک درام معمایی امنیتی جایگزین این مجموعه کمدی در شبکه یک می‌شود. سریال «رخنه» تولید جدید مرکز سیمافیلم با محوریت هوافضا و با هدف نمایش توان علمی و دفاعی کشور، از شنبه شب هفته آینده راهی آنتن می‌شود. قصه این سریال ۳۰قسمتی درباره گروهی از دانشمندان کشورمان است که روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کنند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان مواجه می‌شوند. کارگردانی این مجموعه را علی غفاری و حمیدرضا لوافی بر عهده دارند. علی غفاری پیش از این «بچه مهندس» را ساخته بود و علاقه‌مندان به این سریال احتمالاً فضایی مشابه همان مجموعه را در «رخنه» تجربه خواهند کرد.

 یک کمدی در انتظار مخاطبان شبکه ۳
در میان سه شبکه اصلی که بار تولید سریال‌های تلویزیون را به دوش می‌کشند، شبکه سه همچنان مشغول پخش «هفت سراژدها» است که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه نشد. این درام امنیتی پلیسی که ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» سال‌ها درگیر ساخت آن بود، به عنوان سریال نوروزی امسال به آنتن رسید اما نتیجه آن چندان مطلوب ذائقه مخاطبان نبود و آمار مخاطبانش ۲۲درصد اعلام شد. پس از این سریال که به نظر می‌رسد پخش آن تا اواخر اردیبهشت ادامه یابد، یک مجموعه کمدی، اوقات فراغت شب‌های ماه پایانی بهار را برای مخاطبان شبکه سه پر می‌کند. 
سریالی که قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه قرار گیرد، پس از سریال روی آنتن این شب‌ها، پخش می‌شود. «بدل» به کارگردانی علی مشهدی که در مراحل پایانی تدوین و صداگذاری است، جایگزین «هفت سر اژدها» خواهد بود. مسعودی که پیش از این سریال «نوروز رنگی» را برای شبکه پنج در نوروز سه سال پیش ساخته بود، قصه طنز دیگری را با بازیگران کمدی شناخته شده، در کنار چند بازیگر جدید دیگر روانه آنتن خواهد کرد. 

روی دور قصه‌های پلیسی
با قطعی شدن سریال‌های جایگزین مجموعه‌های نوروزی سه شبکه اصلی تلویزیون، چند سریال دیگر هم در حال تولید قرار دارند و یا مراحل نهایی را برای پخش طی می‌کنند. جواد افشار که با ساخت «گاندو» ید طولایی در تولید آثار معمایی و پلیسی پیدا کرده، «ناریا» را در دست ساخت دارد که عاشقانه‌ای با تم پلیسی است. قصه این سریال در ایران و خارج از کشور می‌گذرد و درباره یک دختر نخبه و دانشمند ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراعی جدید می‌رود. در این میان، گروهی از تبهکاران و گانگسترهای داخلی و خارجی وارد ماجرا می‌شوند، اما قصه از آنجا جذاب می‌شود که در این مسیر، یکی از تبهکاران عاشق این دختر می‌شود.
احمد معظمی هم پس از «خانه امن» سراغ قصه پلیسی دیگری به نام «هشت پا» رفته است که این روزها در سکوت خبری، فیلم‌برداری می‌شود و احتمالاً در جدول پخش سریال‌های تابستانی تلویزیون قرار خواهد گرفت.

 بزم تابستانی جعبه جادو
از آنجا که موضوعات روز، جزو اولویت‌های مدیران تلویزیون برای سریال‌سازی قرار دارد، سریال «رویان» به کارگردانی داوود بیدل هم در دست ساخت است که با محوریت پژوهشگاه رویان به دستاوردهای علمی در این پژوهشگاه می‌پردازد. 
سروش محمدزاده هم تصویربرداری «غریبه» را با بازی پژمان بازغی و حمید گودرزی در ترکیه پیش می‌برد. داستان این سریال درباره یک جوان نخبه داروسازی است که در آستانه ازدواج، براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. مصطفی در جست‌وجوی این راز با داستان‌های عجیبی مواجه می‌شود.
با پایان فیلم‌برداری سریال «مهیار عیار» که مجموعه‌ای تاریخی درباره دوران صفویه است و کارگردانی آن را سیدجمال سیدحاتمی برعهده دارد، به نظر می‌رسد این مجموعه تاریخی ۳۰قسمتی جزو آثار در اولویت پخش شبکه دو باشد. این سریال هم قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه جا بگیرد
 اما این اتفاق نیفتاد. 
در میان سریال‌های جدید تلویزیون که سهم کمدی‌ها نسبتاً کم است، فصل دوم مجموعه طنز ۹۰ شبی «چرخ‌ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی با نقش‌آفرینی حمید لولایی در دست تولید قرار داد.
سریال‌های دیگری همچون «مادر سوجان» که قصه چند نسل را در خطه گیلان در ۶۰ قسمت روایت می‌کند، سریال «طوبی» که سعید سلطانی، کارگردان «ستایش» آن را در شهرک غزالی جلو دوربین برده و مضمون آن با پیاده‌روی اربعین پیوند می‌خورد، «فراری» که در دو فصل ساخته شده و کارگردان جوان آن «امیر داسارگر» از فیلمسازان جشنواره عمار، نگاهی آزاد به زندگی یکی از شهدای مدافع حرم دارد یا «جان برادر» با موضوع شکل‌گیری گردان زرهی ۷۷ خراسان که قصه آن را پرویز شیخ‌طادی با بازی آرش مجیدی جلو دوربین برده است، از سریال‌های تابستان امسال تلویزیون خواهند بود.

زهره کهندل

دیگر خبرها

  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • واکنش حزب‌الله به حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه روستاهای لبنانی
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم!
  • شهروندان تونسی و لبنانی در حمایت از غزه به خیابان‌ها آمدند
  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • حمله‌های هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم